26-річного зловмисника затримали вчора / фото: ГУ НП Рівненської області

Затриманий у Рівному рецидивіст, який намагався зґвалтувати дівчину, місяць тому звільнився з колонії за так званим «законом Савченко»; чоловік відбував покарання за вбивство 12-річної дівчинки та її зґвалтування, скоєне 10 років тому.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомили сьогодні під час брифінгу в Головному управлінні Нацполіції у Рівненській області.

Наразі, як зазначалося під час брифінгу, зараз підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. У рамках досудового розслідування, розпочатого за фактами замаху на умисне вбивство та зґвалтування вирішується питання про повідомлення 26-річному рівнянину про підозру, а також про призначення судово-психіатричної експертизи.

Відео дня

«Як встановили поліцейські, затриманий, будучи у 17-річному віці, 2 жовтня 2009 року в обласному центрі вбив і зґвалтував 12-річну місцеву жительку. Суд виніс обвинуваченому вирок: 14 років позбавлення волі», - зазначає прес-служба поліції.

За інформацією поліції, близько місяця тому чоловік звільнився із колонії (відповідно до «закону Савченко») і повернувся до квартири своїх батьків, де проживав разом із ще двома родичами.

За попередньою інформацією, злочин 2009-го року та вчорашній чоловік скоїв в одному й тому ж мікрорайоні Рівного. Крім того, як повідомляють місцеві ЗМІ, підозрюваному родичі найняли одного з найкращих адвокатів Рівного.

Як повідомляв УНІАН, у Рівному затримали 26-річного зловмисника за спробу зґвалтування 24-річної місцевої жительки. Інцидент стався ввечері 2 жовтня.