Засідання суду не відбулось / фото: dpsu.gov.ua

У місті Конотоп Сумської області 72-річний пенсіонер, підозрюваний у розбещенні чотирьох хлопчиків, помер до обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомила кореспонденту УНІАН начальниця відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області Ельвіра Біганова, сьогодні, 10 жовтня, чоловіка знайшли мертвим за місцем його проживання.

За її інформацією, підозрюваний не був затриманий за статтею 208 (затримання уповноваженою службовою особою) Кримінально-процесуального кодексу України через похилий вік, але сьогодні суд мав розглядати клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Відео дня

«Пенсіонер співпрацював зі слідством, давав зізнавальні покази. Проте засідання суду не відбулося. Чоловіка знайшли вдома мертвим. Ознак насильницької смерті на тілі не виявлено. Тіло направлено на експертизу», – зазначила Біганова.

Вона також уточнила, що відомості за фактом смерті чоловіка зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, ведеться перевірка.

Як повідомляв УНІАН, у м. Конотоп Сумської області поліція затримала 72-річного пенсіонера, який протягом року за гроші розбещував чотирьох місцевих хлопців віком 14-15 років. Встановлено, що чоловік ще восени минулого року запросив одного з місцевих хлопців до себе додому, і в розмові запропонував йому певні дії сексуального характеру. Юнак спочатку відмовився, однак під тиском обіцянок задоволення та грошей – погодився. За якийсь час чоловік попросив хлопця привести до нього ще і своїх друзів, також обіцяючи кожному гроші та подарунки. Відтак, майже рік четверо хлопців час від часу навідувалися до пенсіонера, аж поки на це не звернула увагу одна з жительок вулиці. Вона й повідомила про свої підозри до поліції. Підозрюваний у всьому зізнався. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України. Пенсіонер раніше вже був судимий за вчинення аналогічних злочинів.