Вибухотехніки, як прибули на місце, зробили висновок, що це не бойова граната, а муляж / dp.informator.ua

У вівторок, 15 жовтня, в одному з відділень «Нової пошти» у Дніпрі в посилці знайшли предмет, схожий на гранату.

Про це пише Інформатор.

Читайте такожУ Дніпрі чоловік возив під сидінням авто гранати і вибухівку під капотом (відео)Зазначається, що за попередньою інформацією, посилка прийшла з Кременчука. Той, кому вона призначалася, прийшов у відділення, але після огляду відмовився її забирати.

Відео дня

Чоловік залишив коробку і пішов. Вже потім співробітники «Нової пошти» помітили у ній щось схоже на гранату і викликали на місце поліцію. Візуально боєприпас був схожий на ручну протипіхотну гранату Ф-1, із запалом і укрученою чекою.

Вибухотехніки, які прибули на місце, зробили висновок, що це не бойова граната, а муляж. Корпус гранати виявився справжнім, але всередині нього не було тротилового заряду.

У відділенні працює слідчо-оперативна група, яка розбирається в деталях події та з'ясовує, як цей предмет опинився в посилці.

У компанії «Нова Пошта» прокоментували, що клієнти не мають права відправляти наркотичні речовини, вогнепальну зброю, комплектуючі, боєприпаси і вибухові речовини, азбест, вогненебезпечні, легкозаймисті речовини, радіоактивні елементи, отруйні речовини. 

"Не можна перевозити балони з газом, автомобільні акумулятори, тварин, рослини, продукти харчування, які швидко псуються. Згідно з Публічним договором, розміщеним на офіційному сайті компанії, «Нова Пошта» не зобов’язана здійснювати перевірку змісту відправлення і відповідності упаковки особливостям відправлення, вимогам чинного законодавства і державним стандартам. Беручи посилки для відправки, оператори в відділеннях «Нова Пошта» діють в рамках чинного законодавства України", - наголосили в компанії. 

"Якщо ми бачимо підозрілі вантажі, відразу повідомляємо в компетентні органи. Нам важливо, щоб наші клієнти і співробітники були в безпеці", - наголосили у "Новій пошті".

Як раніше повідомляв УНІАН, у Києві в старенькому Ford знайшли гранати.