Cьогодні пройшов похорон Дарини Дробот / фото od.npu.gov.ua

В Одесі четверо підлітків втекли з притулку, щоб потрапити на похорон убитої в передмісті школярки Дарини Дробот.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомила начальник служби у справах дітей Одеської міської ради Юлія Никандрова.

Вчора Головне управління Національної поліції повідомило про те, що 4 листопада з дитячого закладу, розташованого в Київському районі міста, самовільно пішли четверо підлітків: Карина Орленко, 2006 р.н., Анна Стельмах, 2003 р.н., Данило Стамов, 2006 р.н., і Максим Соколаш, 2004 р.н.

Відео дня

Читайте такожЗМІ назвали ім'я вбивці 14-річної дівчинки під Одесою (фото)

Як з'ясувалося, втеча здійснена з комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації» Одеської міськради, розташованого на вулиці Героїв Крут.

Сьогодні Никандрова повідомила, що підлітки, які втекли з притулку, сьогодні були на похороні 14-річної Дробот, яка проживала в Суворовському районі Одеси. Як зазначається, нібито одна з втікачів дівчинка дружила із загиблою.

Поки що невідомо, чи повернено чотирьох підлітків назад у центр реабілітації.

Також, за деякими даними, 15-річний зловмисник, якому у вівторок мають обрати запобіжний захід, нібито раніше проходив реабілітацію у вищеназваному комунальному закладі.

Як повідомляв УНІАН, вранці 3 листопада в Лиманському районі Одеської області в лісосмузі було виявлено убитою 14-річну ученицю одеської школи №71.

Встановлено, що дівчинка, яка проживала в Суворовському районі Одеси, 2 листопада разом з друзями відпочивала за межами міста, а потім кудись пішла з неповнолітнім хлопцем з цієї ж компанії. Не дочекавшись їх повернення, решта підлітків роз'їхалися по домівках.

Пізніше поліція повідомила про затримання 15-річного підлітка, з яким пішла дівчинка. Він підозрюється в тому, що намагався зґвалтувати жертву, побив і задушив. Зловмисник раніше вже двічі затримувався за грабіж, на момент скоєння злочину відбував покарання умовно.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Лиманського відділу поліції за двома статтями Кримінального кодексу України: за ч. 4 ст. 187 (розбій) та п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство).