Перехожі помітили росіянина в околицях Василькова / ГУНП у Київській області

Поліція Київської області оперативно затримала 51-річного громадянина Росії, який втік з-під варти під час доправлення до ізолятору тимчасового тримання.

Як повідомляє поліція Київської області у Facebook, на пошуки був піднятий по тривозі особовий склад Васильківського відділу поліції, залучено додаткові сили з прилеглих територіальних підрозділів поліції, задіяно піші та автопатрулі, спецпризначенців, кінологів.

Читайте такожУ Києві закрили дві станції метро

Відео дня

"Правоохоронці максимально блокували територію на всіх можливих напрямках, куди міг своїм ходом рушити втікач. Громадяни, які допомагали в пошуках зловмисника, помітили невідомого чоловіка на околицях міста Васильків, який тікав від них. Про це одразу люди повідомили пішим нарядам поліції", - йдеться у повідомленні.

Бійці спецпідрозділу тактико-оперативного реагування та бійці полку поліції спеціального призначення наздогнали втікача в полі і затримали.

Чоловіка доправлено до ІТТ, де він очікуватиме на рішення суду про обрання запобіжного заходу.

Росіянин тепер відповідатиме і за втечу з-під варти. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 393 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до п’яти років.

Як повідомляв УНІАН, поліція Київщини розшукувала 51-річного росіянина, який втік з-під варти.

Спочатку росіянина, який розшукується правоохоронцями своєї держави за скоєння низки злочинів, затримали в аеропорту "Бориспіль" прикордонники спільно з працівниками Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва. Потім для подальшої екстрадиції у країну походження відносно іноземця було складено протокол затримання особи відповідно до ст. 208 КПК України для утримання його в ІТТ до прийняття рішення судом. Однак під час доправлення до ІТТ іноземець втік.