Через побої дівчинці стало погано під час занять у школі / фото fakty.com.ua

На Житомирщині поліція розпочала кримінальне провадження за фактом побиття прийомною матір’ю 9-річної дочки.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Житомирській області, вчора, 13 листопада, до поліції звернулись працівники служби у справах дітей Хорошівської райдержадміністрації із заявою про побиття 9-річної дівчинки.

Попередньо встановлено, що 11 листопада дівчинка, яка навчається у 2-му класі, під час занять відчула себе недобре і вчителька направила її до шкільної медичної сестри. Та, оглянувши 9-річну дитину, виявила на її тілі численні гематоми та забої. 

Відео дня

«Про такий стан освітяни повідомили соціальні служби, оскільки дитина виховується у будинку сімейного типу, а ті, у свою чергу, звернулися до нас, - розповів начальник Хорошівського відділення поліції Руслан Прищепа. - Під час попередньої перевірки, ми з’ясували, що дівчинку ще 9 листопада увечері побила прийомна мати за незначну провину».

Вчора за цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що у будинку сімейного типу, де проживає дівчинка, виховується загалом 7 дітей віком від 10 місяців до 14 років. Нині з ними працюють соціальні служби та поліцейські. У рамках розслідування потерпілій призначено судово-медичне обстеження з метою встановлення ступеня тяжкості отриманих травм.