На місці події працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації та оперативна група ГУ ДСНС України в Одеській області / Думская

На місці пожежі в Одеському коледжі відкритого вогню станом на сьогоднішній ранок не спостерігається, рятувальники продовжують роботи з демонтажу аварійних елементів конструкцій будівлі.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

До ліквідації наслідків пожежі залучено 206 осіб та 40 одиниць техніки.

Відео дня

Читайте такожНа Київщині вандали викинули меморіал Небесній Сотні у болото

На місці події працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації та оперативна група ГУ ДСНС України в Одеській області.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цій будівлі розміщувалися 19 різних організацій, установ.

Вже підтверджено загибель унаслідок пожежі 12 людей, постраждали понад 30 осіб. 4 осіб вважаються зниклими безвісти, тіла 5 загиблих на даний час не вдалося ідентифікувати.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення займання: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем. Готується підозра двом фігурантам.

10 грудня директору коледжу Любові Кочерзі оголосили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

11 грудня уряд України на своєму засіданні розгляне питання про виділення майже 4 млн грн на ліквідацію наслідків пожежі в Одеському коледжі та виплати компенсацій сім'ям загиблих.