На місце НП виїхала оперативна група Генерального штабу / facebook.com/GeneralStaff.ua

Кількість постраждалих в результаті вибухів в районі військового складу в Балаклії Харківської області збільшилася.

Як повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України на сторінці в Facebook, двоє військовослужбовців-саперів загинули, ще п'ятеро військовослужбовців-саперів отримали поранення.

Зазначається, що один військовослужбовець перебуває у важкому стані, один – середньої тяжкості, троє – легкого ступеня тяжкості.

Відео дня

Читайте такожВибухи у Балаклії: у одного з постраждалих військових обпечено 60% тіла«Пораненим військовослужбовцям надається невідкладна професійна медична допомога. На місце надзвичайної події виїхала оперативна група Генерального штабу на чолі з першим заступником начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенантом Сергієм Корнійчуком», – йдеться в повідомленні.

На місці події працюють представники Військової служби правопорядку у Збройних силах і представники правоохоронних органів щодо з'ясування причин та обставин надзвичайної події.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 листопада, в районі військового складу в Балаклії Харківської області пролунало близько 20 вибухів. У Генштабі ЗСУ пояснили, що на зазначеній місцевості працювали сапери, які підривали нетранспортабельні боєприпаси. Говорилося, що ситуація контролюється і не представляє загрози для місцевих жителів.

Однак, пізніше стало відомо, що в результаті вибухів двоє військових загинули, ще четверо отримали поранення.

Слідчі ДБР кваліфікували подію як недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу).