Рятувальники досі працюють на місці трагедії / фото facebook.com/MNS.GOV.UA

У трагічній пожежі в одеському коледжі винне дуже широке коло людей.

Про це заявив експерт з пожежної безпеки Валентин Асауленко, передає «Обозреватель», коментуючи наслідки пожежі в одеському коледжі та чи є можливість справедливого покарання усіх винних.

Читайте такожУ ДТП загинув ветеран АТО, який брав участь у затриманні "медового" терориста (фото)

Відео дня

"Це складне питання, оскільки реально винними у цій трагедії є досить широке коло людей, починаючи від керівників підприємства і закінчуючи посадовими особами держави. До жахливого стану пожежної безпеки призводить в першу чергу виділення коштів на відновлення систем протипожежного захисту, а вже потім небажання керівників та формальний підхід, у тому числі. Якщо брати до уваги закордонну практику, то там щомісяця, щокварталу проводяться заходи та навчання щодо пожежної безпеки", – заявив Асауленко.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цій будівлі розміщувалися 19 різних організацій, установ.

Вже підтверджено загибель унаслідок пожежі 13 людей, постраждали понад 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення займання: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем. Готується підозра двом фігурантам.

10 грудня директору коледжу Любові Кочерзі оголосили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).