Поліція відкрила кримінальне провадження / фото: УНІАН

На Чернігівщині місцевий житель намагався незаконно вивезти у Росію 200 сосен.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Чернігівського прикордонного загону.

Згідно з інформацією, учора у Новгород-Сіверському районі прикордонний наряд відділення прикордонної служби «Вороб’ївка» спільно зі співробітниками оперативно-розшукового підрозділу та СБУ під час перевірки вантажного автомобіля IVEKO у вантажному напівпричепі виявили близько 200 свіжозрубаних сосен.

Відео дня

Жодних документів щодо перевезення дерев у водія, 33-річного жителя Чернігова, не виявилося.

Про виявлення ознак злочину за ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна вирубка та транспортування лісу) направлено повідомлення до Новгород-Сіверського відділу Національної поліції.

Виявлені дерева, разом з вантажним автомобілем також передані співробітникам Національної поліції для проведення подальших слідчих дій.

Як уточнили УНІАН у секторі комунікацій ГУ НП в області, поліція відкрила провадження за ч.1 ст.246 ККУ. Санкція статті передбачає покарання штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

За словами прес-секретаря Чернігівського прикордонного загону Олександра Дудка, це перше таке правопорушення у передноворічний час цього року.