REUTERS

Українські експерти на місці падіння літака МАУ під Тегераном побачили, як місцеві мешканці розтягують речі загиблих й уламки Boeing по домівках.

Про це повідомив директор Київського науково-дослідного інституту Олександр Рувін.

«На місці літака побачили купу незрозумілого народу, іранців, які збирали рештки, речі, уламки. Хто здавав на металолом, хто собі на пам’ять брав», – сказав він.

Відео дня

Читайте такожУкраїнські експерти першими виявили, що літак МАУ в Ірані збила ракета

За словами Рувіна, зрозуміти причину падіння "Боїнга" їм допомогли особисті речі пасажирів та екіпажу, що вціліли, а також знаходження більшості елементів борту.

"На місці складання уламків (літака - ред.) нами було знайдено декілька планшетів, останків мобільних телефонів, сумки з документами, з карточками. І в них ми побачили наслідки дії елементів ураження і якогось іншого фактора. Потім вже під час огляду кожної деталі літака нами були визначені і виявлені місця безпосередньо де попадав елемент ураження якоїсь ракети або вибухового пристрою. Також ми розклали всі елементи таким чином, як вони стояли на літаку. Нам тоді стало зрозуміло, що сталося, як сталося, яким чином", - зазначив Рувін.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули. Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

11 січня президент Ірану Хасан Рухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки" та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.