Під час обшуку правоохоронці виявили значний арсенал / ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили та припинили в Миколаєві незаконну діяльність із переробки, зберігання та збуту вогнепальної зброї та засобів ураження.

Читайте такожУ "Борисполі" затримали туристку з партією екстазі в солодощах (фото)Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначається, що нелегальне виготовлення та продаж організували двоє військовослужбовців Збройних Сил України, звільнених у запас.

Відео дня

«У майстерні, облаштованій за місцем проживання одного із них, зловмисники переробляли травматичну зброю і доводили її до бойового стану для подальшого збуту. Під час обшуків за місцями проживання зловмисників та зберігання зброї правоохоронці виявили значний арсенал: 6 тротилових шашок загальною вагою 1.6 кілограма, 3 ручних гранати Ф-1, 7 пістолетів, 7 електродетонаторів, велика кількість набоїв різного калібру. Крім того вилучено засоби для кустарної переробки зброї», – говориться в повідомленні.

Організатор протиправної діяльності затриманий  / ssu.gov.ua

Вилучені виявлені засоби ураження передані для проведення балістичної та вибухотехнічної експертиз. Наразі основний організатор протиправного механізму затриманий відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відкрите кримінальне провадження / ssu.gov.ua

У межах кримінального провадження відкритого з ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо здійснення йому повідомлення про підозру.

Раніше УНІАН повідомляв, як на Київщині СБУ «накрила» цех із незаконного виготовлення зброї.