Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років \ Фото УНІАН

У Києві поліція викрили групу шахраїв, які за $50-$150 тис. обіцяли допомогу громадянам у працевлаштуванні на керівні посади до вищих органів державної влади.

Читайте такожУ Києві шахраї "продавали" посаду начальника колонії за $20 тисяч

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції. Зараз слідчі Нацполіції завершують розслідування кримінального провадження, де фігурують четверо осіб. Їм інкримінують вчинення злочину проти власності, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу ("шахрайство").

Відео дня

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних поліцейські вилучили печатки та штампи різних органів державної влади та суб’єктів підприємницької діяльності, документи, чорнові записи, а також копії матеріалів різних кримінальних проваджень.

Крім того, правоохоронці виявили два предмети, імовірно - гранати Ф-1, електродетонатори, балон і шприци з речовиною схожою на ртуть.

«На даний час проводяться першочергові слідчі дії, за результатами яких причетним особам буде повідомлено про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 Кримінального кодексу ("незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами")», - йдеться у повідомленні.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-ти років з конфіскацією майна.