Чоловік не встиг витратити вкрадені гроші / фото НПУ

На Тернопільщині чоловіка, який викрав з сейфа свого колишнього роботодавця понад 40 тисяч доларів, затримали через 10 годин після злочину через його недалекоглядність.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, чоловік приїхав до офісу фірми, на якій колись працював, на таксі.

Цей автомобіль простояв перед вікнами підприємства близько 30 хвилин, оскільки водій чекав клієнта, і це таксі бачила велика кількість людей.

Відео дня

Читайте такожMaruv повернули частину вкрадених речей (фото, відео)

Коли надійшло повідомленні в поліцію, що у Теребовлянському районі з сейфа фірми вкрали 30 тис. доларів та 250 тис. грн, правоохоронці одразу встановили особу водія, а той повідомив, що відвіз клієнта в сусідню область.

Невдовзі слідчі встановили особу злодія. Ним виявився місцевий житель, який напередодні повернувся з-за кордону. Раніше він працював на підприємстві і знав, де директор зберігає ключі від сейфа. Скориставшись відсутністю керівника, він проник в кабінет директора, відчинив сейф та забрав усі кошти. Після злочину зловмисник планував переховуватися у Дубно (Рівненська область), а невдовзі виїхати за кордон.

Вночі 15 лютого зловмисника затримали. У скоєному чоловік зізнався, вкрадені гроші витратити він не встиг. За фактом крадіжки щодо нього відкрито кримінальне провадження згідно ст. 185 ч. 5 ККУ. Встановлено, що затриманий уже раніше судимий за майнові злочини.