Пожежу спричинила несправність опалювальних приладів / ДСНС

На Чернігівщині горів храм Домницького Різдва Богородиці чоловічого монастиря, що в останні роки відроджується і де тривалий час була виправна колонія.

Як повідомили у ГУ НП в області, сьогодні о 6.50 ранку до поліції Чернігівської області від рятувальників надійшло повідомлення про те, що загорівся храм у чоловічому монастирі в селі Домниця Менського району. На місце події виїхала група реагування патрульної поліції Менського відділу поліції.

Читайте такожСутички на харківському ринку "Барабашово": 56 затриманим оголосили про підозру

Відео дня

За попередньою інформацією, пожежу спричинила несправність опалювальних приладів.

Поки в управлінні ДСНС не уточнюють інформацію про завдані збитки і постраждалих.

Домницький монастир заснований у період Гетьманщини. Був знищений у радянські часи, в І половині XX століття там був інтернат для дітей-інвалідів. У роки Другої світової війни фашисти усіх підопічних закладу розстріляли. Братська могила загиблих залишається на території монастиря.

Потім тривалий час на цій території розташовувалася виправна колонія. У роки незалежної України монастир почав відроджуватися.

Сьогодні Домницький монастир становить наукову і художню цінність як рідкісний ансамбль споруд Мазепинської доби та епохи розквіту класицизму.

Як повідомляв УНІАН, у Вінниці місцева мешканка у стані алкогольного сп’яніння намагалася покінчити з життям після сварки з чоловіком.