Чоловік за гроші намагався передати ФСБ секретні дані / фото: СБУ

Контррозвідники СБУ затримали жителя Миколаївської області, який намагався передати ФСБ РФ секретні дані про технічні розробки суднобудівного підприємства.

Читайте такожСБУ перервала спецоперацію ФСБ із завербованим дезертиром-зрадником (фото)

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Відео дня

«Контррозвідка Служби безпеки України викрила і блокувала спробу незаконної передачі російським спецслужбам інформації з обмеженим доступом про технічну розробку суднобудівної галузі нашої держави», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що оперативники спецслужби встановили, що житель Миколаївської області ініціативно встановив контакт з представниками ФСБ РФ для передачі секретних даних за гроші. За завданням кураторів агент збирав секретну інформацію про діяльність одного з провідних кораблебудівних підприємств, зокрема його технічну розробку.

фото: СБУ

Співробітники СБУ задокументували контакти фігуранта з представниками спецслужб РФ. Правоохоронці затримали агента на спробі незаконної передачі електронними каналами зв’язку зібраних ним розвідувальних даних.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчі дії.

фото: СБУ