Ілюстрація / REUTERS

Як повідомляє прес-служба прокуратури, слідчим управлінням прокуратури Донецької області спільно із співробітниками Управління СБУ в Донецькій області затримано громадянина, який, представляючись заступником командира одного з добровольчих батальйонів, вимагав від громадян гроші.

Зловмисник, аби залякати громадян, вигадував різні приводи про притягнення до кримінальної відповідальності за нібито участь у терористичній організації «ДНР». Під таким приводом чоловік отримав від громадян грошові кошти у сумі понад 100 тис. грн.

Читайте такожВ Одесі поліція затримала трьох осіб, які вимагали у місцевого жителя $3000

Відео дня

Його затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

За даними прес-центру СБУ, зокрема здирник вимагав від жительки Бахмута 160 тис. грн, а в разі відмови погрожував її побити, а чоловіка притягнути до кримінальної відповідальності за нібито співпрацю з терористами. Правоохоронці затримали його під час одержання частини коштів – у сумі 60 тис. грн.