В Олевську працюватиме спецпідрозділ поліції / Фото УНІАН

В Олевську через нічний збройний конфлікт наразі посилено заходи з безпеки громадян. Про це повідомили у Житомирській облдержадміністрації.

Читайте такожУ "бурштиновому" селі місцеві жителі взяли в заручники трьох поранених "тітушок" - ЗМІ

Відео дня

"Спецпідрозділ Нацполіції працює в Олевську на даний час і залишатиметься там за необхідності. Такі домовленості голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича та начальника ГУ Нацполіції в Житомирській області В’ячеслава Печененка", - сказано у повідомленні.

Наразі у місті чергують посилені наряди поліції, місце конфлікту огородили, розслідування конфлікту триває.

Як повідомляв УНІАН, у м. Олевськ Житомирської області близько двохсот людей у понеділок, 16 січня, вийшли на акцію протесту на Соборну площу у центрі міста з вимогою справедливого розслідування сьогоднішнього нічного збройного конфлікту, у результаті якого одна людина загинула та шестеро отримали вогнепальні поранення. Ця акція тривала близько двох годин – з 11 до 13 години. За даними поліції, з учасниками акції протесту зустрілися окремі керівники силових відомств області та вислухали їхні вимоги. Розслідування справи та уточнення усіх подробиць конфлікту триває.

Після масової сутички із застосуванням зброї, у результаті якої одна людина загинула та ще шестеро отримали вогнепальні поранення, було оголошено план перехоплення «Сирена» для затримання учасників конфлікту.

Після стрілянини зловмисники, точна кількість яких наразі встановлюється, утекли на трьох автомобілях.

Вогнепальні поранення під час конфлікту отримали семеро осіб: четверо – жителі Олевського району та ще троє – львів’яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги. Палати у Олевській районній лікарні, де знаходяться поранені, цілодобово охороняють правоохоронці.

Як зазначив на своїй сторінці у «Фейсбук» депутат Житомирської обласної ради, житель Олевська Олександр Ніколайчук, конфлікт із застосуванням зброї виник у районі, де масово незаконно видобувають бурштин.

Поліція розпочала кримінальне провадження, попередня правова кваліфікація події - «Замах на вбивство» (ст.15 та ст. 115 Кримінального кодексу України), та «Хуліганство» (ч. 4 ст. 296 ККУ).