Злочинне угруповання спеціалізувалося на викраденні дорогих автомобілів / Фото УНІАН

Про це УНІАН повідомили в Південному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України.

Відзначається, що в результаті взаємодії оперативно-розшукового підрозділу Південного регіонального управління Держприкордонслужби (центральний офіс – в Одесі) з представниками поліції Молдови на території суміжної країни викрито злочинне угруповання з числа молдавських громадян, яке спеціалізувалося на викраденні дорогих автомобілів. Далі машини переміщали в Молдову під виглядом транспортних засобів, зареєстрованих на території України.

Читайте такожВ Одесі виявили мережу нелегальних майстерень, які розбирали контрабандні авто

Відео дня

Також проводилася заміна дійсних реєстраційних документів та номерних знаків за схемою «двійників», а саме - на реально існуючі в Україні автомобілі. Надалі машини надавалися в оренду фізичним особам на території Молдови.

«За результатами спільних дій на території Республіки Молдова ліквідовано міжнародну злочинну схему. Цього тижня вилучено чотири елітні автомобілі - Range Rover і три BMW», - повідомили в прикордонному відомстві.

Зараз призначено відповідну експертизу. Також здійснюються заходи щодо встановлення членів злочинної групи з числа громадян України.