Ілюстрація / REUTERS

У Донецькій області судитимуть трьох членів організованого злочинного угруповання, які у Маріуполі обкрадали квартири працівників правоохоронних органів. Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Читайте такожУ Тернополі восьмирічний хлопчик захистив квартиру від грабіжника

Слідством встановлено, що троє чоловіків - 1990, 1984, 1985 років народження - познайомились під час відбування покарання у місцях позбавлення волі та вирішили після звільнення створити організовану групу для вчинення злочинів проти власності.

Відео дня

«Члени групи спеціалізувались на відкритті замків за допомогою відмичок. Потрапляючи до помешкань, крали усе – від одягу до грошей та золотих прикрас», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що загалом зловмисники вчинили 5 квартирних крадіжок, чим завдали шкоди на загальну суму понад 330 тис. грн. У прокуратурі наголосили, що «майже усі потерпілі особи - працівники правоохоронних органів (Служби безпеки України, прокуратури, адвокатури)».

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах організованою групою) Кримінального кодексу України, скеровано до суду. Членам злочинної угруповання загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНІАН, у липні у Чернівцях затримали злодіїв, які пограбували суддю після вивчення його декларації.