Підозрюваному загрожує від 9 до 12 років позбавлення волі / Фото Matrix Tyler via flickr.com

У Києві під час збуту кокаїну затримано наркодилера, який раніше продавав наркотики в Іспанії. Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Києва, слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції у Києві спільно із співробітниками Департаменту протидії наркозлочинності на збуті кокаїну затримано 36-річного чоловіка, який раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини правоохоронними органами України та поліцією Королівства Іспанія.

Читайте такожЖурналісти розповіли про популярний наркотик, який активно розповсюджуються серед школярів

Зловмисника затримали під час проведення другого етапу оперативної закупівлі кокаїну масою близько 8 г на суму 7,5 тис. грн. У подальшому під час проведення обшуку у затриманого вилучили ще 70 г кокаїну, а також 7 грамів героїну. Вартість вказаних наркотичних речовин за цінами «чорного» ринку становить понад 300 тис. грн. Також вилучено близько 60 тис. грн та 3 тис. доларів.

Відео дня

На цей час дії вказаної особи кваліфіковано за ч. 3 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу, вчинений повторно, в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Крім того, підготовлено клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, накладення арешту на вилучені грошові кошти та майно. У разі доведення вини, підозрюваному загрожує від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНІАН, у серпні український суд заарештував кур’єра, який привіз із Бразилії 1 кг кокаїна у шлунку.