2 червня група чоловіків влаштувала погроми на ринку / скріншот

До вчорашніх заворушень на промтоварному ринку «7-й кілометр», що розташований у передмісті Одеси, причетні працівники однієї з охоронних фірм.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, під час невідкладних заходів, проведених у зв'язку з погромами і стріляниною в магазинах на ринку, поліцейські встановили місцезнаходження двох мікроавтобусів. На цих транспортних засобах вчора зникла група озброєних зловмисників, які в масках увірвалися в магазин тканин, де напали на людей, які там перебували.

Читайте такожСтрілянина на ринку в Одесі: правоохоронці затримали 10 учасників заворушень (відео)

Відео дня

Зазначається, що встановлено водії цих автобусів - з двома чоловіками зараз проводяться слідчі дії, встановлюється їх причетність до пригоди. Мікроавтобуси вилучено та направлено на експертизу.

«Пошуки решти підозрюваних, причетних до злочину, тривають. Встановлено, що вони - працівники однієї з охоронних фірм», - йдеться в повідомленні.

2 червня в результаті нападу (погрому зі стріляниною) зловмисників на співробітників магазина поранено двох людей.

За даним фактом слідчі почали провадження за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Після нападу потерпіла сторона вирушила громити магазин тканин конкурентів, оскільки була впевнена, що напад зі стріляниною вчинено з їх ініціативи. Зокрема, через те, що раніше між підприємцями (уродженцями Сирії) стався конфлікт через місця для паркування.

Погром другого магазину встигли зупинити співробітники поліції.

«Порушення закону вбачаються і в діях представників магазину (які зазнали нападу озброєних людей в масках - УНІАН), які, озброївшись травматичною зброєю і бітами, навмисне пошкодили майно підприємця. Тільки завдяки своєчасному втручанню поліції групове порушення громадського порядку вдалося припинити», - заявили в главку.

Зараз поліцейські встановили п'ятьох активних учасників цього правопорушення. Вирішується питання про правову кваліфікацію дій кожного з них, а також проводяться заходи з встановлення причетності до злочину інших осіб.

Як додали в управлінні, за фактом події відкрито ще два провадження - ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) і 293 (групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України.

Як заявив сьогодні в Києві заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, напад невідомих у масках пов'язаний з рекетом - вимаганням грошей у підприємців ринку. За даними Геращенка, кількох підозрюваних у цьому затримано.

Як повідомляв УНІАН, 2 червня на промтоварному ринку «7-й кілометр» невідомі в масках влаштували стрілянину в магазині, поранивши двох людей. Зловмисники з місця події зникли. Очевидці повідомили, що бачили групу людей (частина з них у крові) з бітами, які б'ють вікна магазину тканин МЕГА TEX.

Пізніше в поліції заявили, що цей конфлікт (погром другого магазину) стався між двома групами сирійців, які торгують тканинами в різних магазинах. До поліції було доставлено 10 учасників цього конфлікту. Повідомлялося, що конфлікт стався через паркувальні місця.

Довідка УНІАН. ТОВ «Промтоварний ринок» («7-й кілометр») - найбільший оптово-роздрібний промтоварний ринок в Європі. Розташований у смт Авангард Овідіопольського району Одеської області. На ринку працюють близько 60 тис. осіб, функціонують 15 тис. торгових і складських об'єктів (магазини, павільйони, контейнери, склади), 8 автостоянок. Ринок відвідують близько 200 тис. осіб на день.