Переправу планують побудувати за добу / фото: Служби автодоріг Дніпропетровщини

Сьогодні зранку військові 808-го понтонно-мостового полку ЗСУ, який вчора ввечері прибув на Дніпропетровщину з Одеської області, розпочали монтаж понтонної переправи поруч із зруйнованим мостом в Нікопольському районі на дорозі Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя.

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі Служби автомобільних доріг в Дніпропетровській області, представник якого перебуває на місці події.

За словами співрозмовника агентства, понтонний міст планується змонтувати орієнтовно протягом доби.

Зараз на місці події працюють 50 спеціалістів та 33 одиниці спецтехніки Збройних сил України.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня у Нікопольському районі біля села Олексіївка обвалився міст через річку Чортомлик (впадає до Дніпра у Каховському водосховищі) під час руху ним ньому фури, що була завантажена металевими трубами вагою близько 20 тонн. Постраждалих внаслідок події немає.

На в’їзді на міст стояв попереджувальний знак для руху автомобілів – не більш як 10 тонн. Міст, за планом, підлягав ремонту в 2020 році.

Через с. Олексіївка проходить траса Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя.

За фактом обвалу мосту відкрито три кримінальні провадження: за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість), ч. 1 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) та ч. 1 ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) Кримінального кодексу України.

24 травня з Білгород-Дністровського району Одеської області на Дніпропетровщину вирушила військова автоколона інженерних військ ЗСУ для встановлення поряд із зруйнованими мостом тимчасової понтонної переправи.