На ділянці розміщується проточне озеро понад 9 га та прибережна захисна смуга / фото Facebook Ірини Діденко

Служба безпеки України задокументувала протиправну схему відчуження земельної ділянки та водних об’єктів розташованих в її межах екс-очільником Львівської обласної державної адміністрації.

Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

«Як встановило слідство, екс-посадовець видав незаконне розпорядження щодо відчуження земельної ділянки розміром 15,6 гектарів, у межах якої знаходиться водний об’єкт загальнодержавного значення площею 9,2 гектарів. Ділянка відійшла комерційній структурі для функціонування заміського готельного комплексу», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожПроректора київського вишу викрили на хабарі у майже чверть мільйона гривень (фото)

Зазначається, що згідно чинного законодавства можливість передачі земельних ділянок водного фонду, зайнятих незамкненими природними водоймами такої площі, у приватну власність не передбачена.

«Своїми діями екс-голова ОДА завдав державі шкоду на понад 7 млн гривень», - зауважили у СБУ.

Згідно з повідомленням, оперативники Служби спільно з прокурорами та залученими експертами провели слідчі дії, зокрема, огляд земельної ділянки і об’єкта водного фонду на території відпочинкового комплексу. За їх результатами екс-очільнику адміністрації області повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За даними ЗМІ, йдеться про Маркіяна Мальського, який очолював Львівську ОДА з 5 липня по 26 грудня 2019 року. Він, серед іншого, розпорядився надати ТОВ "Узлісся" дозвіл на розробку технічної документації із землеустрою біля села Стрілки.