Протести під Верховною Радою України / УНІАН

Під Верховної Радою другий день триває акція протесту проти ухвалення законопроекту щодо навчання українською мовою (№ 2362)

Як передає кореспондент УНІАН, декілька сотень людей з прапора ВО «Свобода», «Демократична сокира» та ще декількох політичних сил стоять на площі Конституції. Вони протестують проти ухвалення парламентом сьогодні вказаного законопроекту.

Читайте такожБіля ВР збирається мітинг на підтримку української мови (відео)

Учасники мітингу заявили, що поліція перешкоджає заносити до площі Конституції мітингову атрибутику. Цю інформацію УНІАН підтвердив народний депутат Володимир В’ятрович, який іде на допомогу мітингувальникам, яких не пускає поліція.

Слід зазначити, що сьогодні у мітингу організовано не бере участь політична партія «ЄС», а також немає сцени, яка була вчора. В цілому людей сьогодні на мітингу менше, ніж учора.

Як передає кореспондент УНІАН, біля Ради сталася сутичка між поліцейськими та учасниками на підтримку української мови. За сьогоднішній ранок поліцейські вже вдруге пробують перешкоджати учасникам протесту пронести на площу Конституції мітингову атрибутику.

Вперше це відбулось близько 30 хвилин тому біля хмарочоса, відомого як «монстр на Грушевського», вдруге - на тротуарі на вулиці Грушевського за 50 метрів від площі Конституції. Люди йшли на мітинг з мітинговою атрибутикою, їх перестріла поліція і не пускала на площу Конституції. Зчинилась штовханина, наразі ситуація нормалізувалася.

Сутички під Радою / фото УНІАН/Дмитро Хилюк

Попри те, що сьогодні людей на мітингу менше, ніж вчора, атмосфера на площі Конституції є напруженою.

Мовний законопроєкт Бужанського. Протести під Радою: онлайн