Підозрюваний зробив близько шести пострілів у бік автомобіля / Фото УНІАН

Сьогодні Комінтернівський районний суд Одеської області заарештував на два місяці чоловіка, який стріляв 28 липня в автомобіль з активістами, серед яких був Дем'ян Ганул.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, за клопотанням Комінтернівської місцевої прокуратури узято під варту на два місяці без права на заставу 29-річного жителя міста Южне, який підозрюється в хуліганстві (ч. 4 ст. 296 КК України).

Встановлено, що 28 липня підозрюваний, рухаючись по автодорозі Одеса-Южне на автомобілі Toyota RAV4, зробив близько шести пострілів у бік автомобіля, який прямував у попутному напрямку. У ньому перебували водій і 4 пасажири.

Відео дня

Читайте такожПоліція встановила, хто стріляв у авто з активістами на Одещині

Правоохоронці затримали зловмисника за ст. 208 КПК України.

Як повідомив Ганул, підозрюваний - житель Южного Віктор Салій. За даними активістів, у лютому поточного року він звільнився з виправної колонії, де відбував покарання.

Адвокат підозрюваного просив суд в якості альтернативи призначити заставу, мотивуючи в тому числі тим, що у його підзахисного нібито вагітна дружина, а також троє неповнолітніх дітей на утриманні.

Як повідомляв УНІАН, в Одеській області 28 липня вдень зловмисники на двох іномарках обстріляли автомобіль, в якому перебували кілька активістів, зокрема Дем'ян Ганул. Правоохоронці оголосили операцію «Перехват».

Пізніше поліція заявила, що встановила особи зловмисників - це жителі міста Южне у віці від 25 років до 31 року.