Запобіжний захід не передбачає альтернативи застави / фото hk.npu.gov.ua

Київський районний суд Харкова відправив на 60 діб за грати ще сімох підозрюваних у нападі на мікроавтобус з людьми на Харківщині.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області, заарештованим інкримінують вчинення хуліганства та замах на вбивство.

Під час судового засідання жодних порушень публічної безпеки не зафіксовано.

Відео дня

В поліції нагадали, що підозрювані 27 серпня близько 19:10 поблизу міста Люботина Харківської області на автодорозі скоїли напад на пасажирів мікроавтобуса і завдали механічних ушкоджень транспортному засобу. В результаті події четверо осіб потрапили до лікарні.

Через годину після нападу поліція затримала 14 учасників злочину. Наступного дня ще 5 осіб, причетних до вказаних подій, були доставлені до поліції для надання пояснень. Двом з них слідчі повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень.

«30 серпня суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави», - йдеться у повідомленні.

Обстріл автобусу: що відбулося на Харківщині

  • 27 серпня близько 19:10 поблизу міста Люботин Харківської області на автодорозі невідомі автомобілем Mitsubishi заблокували рух мікроавтобуса Mercedes, у якому перебували 20 осіб, та змусили його зупинитися. Після цього з автомобіля Mitsubishi вийшла група людей, які скоїли напад на пасажирів мікроавтобуса та завдали механічних ушкоджень самому автомобілю – порізали шини, побили камінням скло й обстріляли з травматичної зброї.
  • Після скоєння злочину зловмисники втекли на своєму автомобілі.
  • В результаті події до лікарні доставили чотирьох постраждалих.
  • Поліція затримала 14 зловмисників. Їхні дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 15, п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб з хуліганських спонукань, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
  • Того ж дня народний депутат від партії ОПЗЖ Ілля Кива заявив, що поблизу Харкова розстріляли автобус з членами громадського руху "Патріоти - За Життя". Він стверджував, що обстріл здійснили активісти "Азову" та "Національного корпусу".
  • Суд заарештував дев'ятьох затриманих після обстрілу автобусу на Харківщині.