Чоловіка вже звільнили з його посади й тепер судитимуть за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди / фото Одеська обласна прокуратура

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до Суворовського районного суду обвинувальний акт стосовно колишнього завідувача відділення кардіохірургії однієї з комунальних медичних установ Одеси.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури.

"Слідством з'ясовано, що обвинувачений вимагав та одержав від пацієнта лікарні неправомірні кошти за проведення операції на серці з протезування висхідного відділу аорти", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає прокуратура, такі операції за законодавством України повинні проводитися безкоштовно, а протези, клапани, шунти тощо купуються за бюджетні кошти. 

Читайте такожПідліток засунув USB-кабель до уретри, щоб виміряти довжину статевого органа (фото)Чоловіка вже звільнили з його посади й тепер судитимуть за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди - ч. 3 ст. 368 КК України. Йому загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНІАН, лікаря затримали у травні 2021 року "на гарячому" одразу після одержання 11 тисяч доларів США хабаря.

"За даними слідства, в медичному закладі систематично отримували гроші від громадян, які проходять лікування або потребують іншої медичної допомоги", - розповідали тоді у прокуратурі.

Вас також можуть зацікавити новини: