Фура, що впала з мосту, була завантажена металевими трубами / фото УДСНС в Дніпропетровській області

На Дніпропетровщині вантажівку, що вчора впала з обваленого мосту через річку Чортомлик в Нікопольському районі, підніматимуть за допомогою плавучого крану

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі Служби автомобільних доріг в Дніпропетровській області.

За даними відомства, 20 травня на місці події працювали 4 одиниці техніки та 14 рятувальників ДСНС в області, які приблизно на 50% розвантажили причеп вантажівки, який частково занурений у воду.

Зазначається, що автомобіль завантажений металевими трубами. Після вилучення всього вантажу буде встановлено його фактичну вагу. Згідно з транспортною накладною, вага труб близько 20 тонн, вага самої фури - близько 16 тонн.

У прес-центрі уточнили, що на в’їзді на міст стояв попереджувальний знак для руху автомобілів – не більше 10 тонн.

«Враховуючи аварійний стан мосту, здійснити підйом вантажівки за допомогою наземних засобів – великовагового крану, неможливо, тому 20 травня ввечері рятувальні роботи були призупинені. Для вилучення автомобіля з води Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області планується залучення плавучого крану «Нікопольського річкового порту», - розповіли у відомстві та додали, що для цього необхідно поглибити дно у гирлі річки з використанням земснаряду.

Наразі тривають роботи з організації забезпечення підходу плавкрана до аварійної ділянки мосту, зокрема уточнюються та узгоджуються технічні можливості використання земснаряду.

Проведення подальших робіт буде проходити за узгодженням з адміністрацією «Нікопольського річкового порту» та під керівництвом Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області.

Також в облавтодорі оприлюднили тимчасову схему об’їзду ділянки автомобільної дороги Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя на період проведення аварійних робіт по відновленню мосту.

фото Служби автомобільних доріг в Дніпропетровській області

Як повідомляв УНІАН, у селі Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області сьогодні вранці під час руху вантажного автомобіля через міст обвалилася одна з секцій споруди, в результаті чого фура нависла над водою.

За фактом обвалу мосту відкрито три кримінальні провадження: за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість), ч. 1 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) та ч.1 ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) Кримінального кодексу України.

У прес-центрі Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області заявили, що водії вантажівок під час руху мостом ігнорували обмеження в тоннажі.