У ДТП загинув водій ВАЗу та двоє його пасажирів / фото Нацполіції

На Львівщині внаслідок ДТП за участі автомобіля "ВАЗ 2109" та мікроавтобуса загинули троє людей, ще стільки ж травмувались. 

Як повідомляє Головне управління Нацполіції у Львівській області, аварія сталася 26 лютого близько 04:40 на автодорозі "Тернопіль-Львів" поблизу села Словіта Львівського району. 

За попередніми даними, водій автомобіля "ВАЗ 2109", 21-річний житель одного із сіл Золочівського району, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення з мікроавтобусом "Mercedes-Benz Sprinter 313", яким керував 41-річний львів’янин.

Відео дня

"Від отриманих внаслідок ДТП травм водій легковика та його пасажир, 24-річний житель Золочівського району, загинули на місці події. Ще один пасажир "ВАЗ 2109", 28-річний житель Кіровоградської області, отримав тілесні ушкодження та, незважаючи на зусилля медиків, помер у кареті швидкої допомоги", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, водій мікроавтобуса, його пасажир, 38-річний житель Львівського району, та пасажир легковика, 41-річний чоловік із Золочівського району, отримали тілесні ушкодження та були доставлені до лікарні.

Правоохоронці встановили, що водій "ВАЗ 2109" перебував у стані алкогольного сп’яніння. За фактом смертельного ДТП відкрито кримінальне провадження.

Як повідомила у Facebook учасниця спільноти Варта1 Наталія Струк, вантажівка, яка потрапила у ДТП, займається евакуацією тіл загиблих бійців. 

Вантажівка, яка потрапила у ДТП, займається евакуацією тіл загиблих бійців /фото Facebook Струк Наталії

"Машина повертала загиблих героїв додому. На жаль, сталася аварія", - написала вона, оприлюднивши кілька фото з місця аварії.

Оновлено о 14:42. Струк є дружиною Зеновія Максимяка, який з 2014 року займається евакуацією тіл полеглих героїв.

Кореспонденту УНІАН вона розповіла, що саме його авто потрапило у цю ДТП.

"В машині було сім тіл. Чотирьох загиблих везли у Львів, двох – на Закарпаття і одного – до Івано-Франківська", - зазначила Струк.

За її словами, на місце аварії приїхали колеги-волонтери та іншими автомобілями забрали тіла полеглих.

"Зараз Зеновій готує інші авто, які повезуть загиблих по областях. Це була машина-холодильник, у нас всі такі. І зараз дуже важливо замінити це авто на іншу машину-холодильник", - додала вона.

У соцмережах вже оголосили збір коштів волонтерам на новий автомобіль.

Військовий, який повернувся із російського полону, загинув у ДТП

На початку лютого стало відомо, що військовослужбовець Юрій Галкін, який лише 31 січня повернувся додому після двох років російського полону, загинув у ДТП

За словами доньки загиблого, його збила автівка під час переходу дороги.

Вас також можуть зацікавити новини: