Загальна сума викрадених коштів складає понад 3 млн грн \ Фото УНІАН

На Одещині правоохоронці затримали групу з п’яти іноземців, підозрюваних у скоєнні крадіжок грошей з банкоматів на території кількох областей України.

Читайте такожНа Дніпропетровщині затримали підозрюваних у підриві банкомата і крадіжці майже мільйона гривеньЯк повідомили в Управлінні комунікації Національної поліції, до складу злочинної групи входило п’ять осіб – громадяни сусідньої держави.

Відео дня

«На цей час відомо, що фігуранти обікрали банкомати на території Одеської, Черкаської, Рівненської, Чернігівської, Житомирської та Полтавської областей. Загальна сума викрадених коштів складає понад 3 млн грн», - йдеться у повідомленні.

За відомостями поліції, фігуранти вибирали віддаленні населені пункти та об’єкти, де були встановленні банкомати.

«Напередодні робили «розвідку», з’ясовували розклад роботи закладів, в яких були встановленні банкомати, наявність камер спостереження, охоронної сигналізації, складали схему нападу та відходу. У нічний час доби проникали до приміщень, шляхом пошкодження захисних дверцят та решіток банкомату виймали касети з грошима та зникали», - розповіли в поліції.

Правоохоронці встановили причетність зловмисників до вчинення 9 кримінальних правопорушень за ст. 185 Кримінального кодексу ("крадіжка").

Зазначається, що 1 жовтня працівники управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в Одеській області за силової підтримки обласного спецпідрозділу КОРД та прикордонників затримали п’ятьох зловмисників, коли вони намагалися перетнути кордон держави.

Наразі їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення по 650 тис. грн застави.

Правоохоронці перевіряють причетність зловмисників до вчинення інших правопорушень та встановлюють інших учасників злочинної групи.

Новини по темі