Пожежі на Житомирщині почалися 4 квітня / Фото УНІАН

Станом на 7:00 28 квітня пожежі у лісах Олевського та Овруцького районів Житомирщини вдалось локалізувати. Нині тамтешні рятувальники продовжують гасити окремі осередки займання.

Про це йдеться у звіті ДСНС.

Станом на 7:00 28 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам Словечанського лісового господарства у гасінні окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем.

Читайте такожЗ даху багатоповерхівки на столичному Хрещатику впав металевий шпиль (фото)

До гасіння залучена 221 особа та 43 одиниці техніки, з них від ДСНС 37 осіб особового складу та 10 одиниць техніки.

Крім того, рятувальники гасять окремі осередки тління трави, лісової підстилки, пеньків і деревини у Білокоровицькому та Олевському лісових господарствах. До гасіння залучено 108 осіб та 23 одиниці техніки, з них від ДСНС 20 осіб особового складу та 5 одиниць техніки.

Водночас у Зоні відчуження підрозділами ДСНС надається допомога у гасінні пожеж на території  Луб’янського, Паришівського та Дитятківського лісництв.

Основні зусилля спрямовані на локалізацію 2 осередків (с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’янику в осередках пройдених вогнем.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 4 шляхопрокладачі Збройних Сил України. Інженерною технікою створено 1 тис. 10 км мінералізованих смуг. До гасіння залучено 1 тис. 133 особи та 262 одиниці техніки, з них від ДСНС 1 тис. 37 осіб особового складу та 225 одиниць техніки. Авіацією ДСНС 27 квітня здійснено 30 скидів (60 т води).

Пожежі на Житомирщині почалися 4 квітня. Вогонь з лісів розповсюджувався на населені пункти, згоріли десятки житлових будинків. Поліція Житомирщини відкрила ряд кримінальних проваджень за фактами масштабних пожеж у лісах.