Під завалами шукають людей / Фото: ДСНС

В Одесі причиною обвалення багатоповерхового житлового будинку на вул. Торговій, 20, могли стати порушення під час будівельних робіт.

Як повідомили в регіональному главку Нацполіції, зараз на місці події працюють поліцейські і рятувальники.

У поліції уточнили, що обвалилася частина 4-поверхового будинку - пам'ятки архітектури.

Відео дня

Працівники поліції забезпечують відведення автотранспорту, встановлюють анкетні дані мешканців будинку.

Читайте такожОбвал стіни будинку в Одесі: розбір уламків призупинили через загрозу нових руйнувань

«Станом на 19:30 постраждалих унаслідок руйнування житлового будинку не встановлено. Встановлено, що руйнування сталося у чотирьох квартирах, де мешкають 17 осіб. У момент події нікого з них вдома не було», - повідомили в главку.

Як заявив начальник ГУ НП в Одеській області Олег Бех, правоохоронці очікують повернення додому мешканців, які в момент руйнування були відсутні. «Після проведення необхідних дій вони будуть перевезені до визначеного мерією місця тимчасового проживання», - сказав Бех.

Як зазначається, у будинку в після того, як поруч почалися будівельні роботи, з'явився невеликий крен. У будівлі утворилися тріщини.

«На думку експертів, до обвалення могло привести зміщення грунту. На будмайданчику був незамкнений екскаватор, але робітника на місці не було», - зазначив начальник управління. За попередніми даними, обвалення житлового будинку почалося з даху.

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 травня, в центрі Одеси сталося часткове обвалення багатоповерхового житлового будинку на вул. Торговій.