Тарасов у залі суду / фото odessa.online

Сьогодні в Роздільнянському районному суді Одеської області порізав собі горло Микола Тарасов, обвинувачений у жорстокому вбивстві 11-річної Дарини Лук'яненко в райцентрі Іванівка в 2019 році.

Як підтвердили УНІАН в Одеській обласній прокуратурі, обвинувачений почав різати собі горло в залі засідань. З Одеського СІЗО Тарасова доставили до суду, оскільки сьогодні йому мали винести вирок.

Засідання, яке призначене на 20 січня, планувалося провести у відкритому режимі.

Як повідомили очевидці із залу суду, порізи він завдав собі якимось гострим предметом. Тарасов сказав: «Я нікого не вбивав... Сьогодні я помру і поставлю крапку... Не хтось, а я», і почав себе різати.Читайте такожВбивство 11-річної Лук'яненко: суд на Одещині завершив дослідження письмових доказів

Охорона швидко припинила його дії, всіх сторонніх вивели з приміщення. До суду викликали швидку допомогу.

Увага! Відео 18+! Містить сцени насильства і не рекомендується для перегляду вразливим людям

Відео: Думская

Убивство Дарини Лук'яненко: подробиці справи

  • 11-річна Дарина Лук'яненко пропала вдень 13 червня 2019 року по дорозі на заняття танцями в смт Іванівка Одеської області. Дитину розшукували сотні людей - співробітники поліції, Нацгвардії, ДСНС, волонтери, до спецоперації були залучені водолази й авіація.
  • 19 червня Лук'яненко виявили у вигрібній ямі, за підозрою у вбивстві затримали 22-річного місцевого жителя Миколу Тарасова.
  • Злочин кваліфіковано за ч. 4 ст. 152 (спроба зґвалтування неповнолітньої), ч. 2 ст. 146 (викрадення), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ст. 297 (наруга над тілом).
  • 21 червня Тарасов був поміщений до СІЗО, 22 листопада обвинувальний акт направили в суд.
  • 10 грудня в Роздільнянському суді Одеської області під час підготовчого засідання Тарасов заявив, що не вбивав Лук'яненко, а свідчення дав під тиском правоохоронців.
  • 27 січня 2020 року суд постановив, що справа слухатиметься в закритому режимі.
  • 18 січня 2021 року Тарасов виступив у суді з останнім словом.