Затриманий свій вчинок пояснити не зміг, оскільки був нетверезий / фото УНІАН

У Київській області співробітники поліції затримали псевдомінера, ним виявився чоловік без певного місця проживання, громадянин Російської Федерації.

Читайте такожУ Києві викрили групу псевдомінерів: 15 "мінувань" одного ТРЦ

Про це повідомили в прес-службі Нацполіції.

Відео дня

"Зараз 44-річний порушник затриманий в порядку ст. 208 КПК України й перебуває в ізоляторі тимчасового утримання", - йдеться у повідомленні.

У поліції уточнили, що напередодні чоловік зателефонував на лінію 102 і повідомив, що в селі Вишеньки Бориспільського району він замінував безліч об'єктів гранатами й найближчим часом відбудеться вибух.

"За вказаною адресою працювали слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи. Факт про замінування не підтвердився", - підкреслюють правоохоронці.

Вже через кілька годин співробітники Управління карного розшуку поліції Київської області й співробітники Бориспільського відділу поліції встановили й затримали "мінера".

Громадянин Росії зізнався працівникам поліції, що на території України перебуває нелегально з 2011 року. Свій вчинок затриманий пояснити не зміг, але повідомив, що в той день він перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Також повідомляється, що при проведенні невідкладного обшуку за місцем тимчасового проживання зловмисника поліція виявила та вилучила мобільний телефон та сім-карту, з якого був зроблений дзвінок на лінію 102 про замінування.

фото kv.npu.gov.ua