Причиною займання не було коротке замикання / фото facebook.com/mixailotkach

Рятувальники назвали попередню причину займання автомобіля редакції програми "Схеми", яке сталося минулої ночі.

Як повідомляє "Радіо Свобода", про це йдеться у звіті, складеному фахівцем Держслужби з надзвичайних ситуацій, який працював на місці інциденту.

Як йдеться у документі, причиною займання не могло бути коротке замикання або необережність з вогнем. Натомість, мало місце "занесення стороннього джерела запалювання", зазначають рятувальники.

Відео дня

"Оскільки енергетична мережа автомобіля не проходить в місці, де виникло горіння, власник залишив автомобіль замкненим – то такі можливі причини виникнення пожежі як, коротке замкнення електричної мережі та необережне поводження з вогнем, не розглядаються", – зазначено в документі.

"Беручи до уваги свідчення очевидців, які стверджують, що бачили початок горіння, а перед тим чули гучний звук, схожий на вибух, можемо припустити, що пожежа виникла внаслідок занесення стороннього джерела запалювання", - вважають рятувальники.

Читайте також"Черговий президент, за якого вб'ють ще одного журналіста": Ткач зі "Схем" прокоментував підпал авто редакції

Експерт також зауважив, що пожежа виникла безпосередньо в районі переднього лівого крила й розповсюдилась на моторний відсік авто. До такого висновку він прийшов, провівши огляд автомобіля та місця пожежі.

Підпал автомобіля "Схем": що відомо

  • Вночі сьогодні, 17 серпня, невідомі спалили біля будинку водія автомобіль знімальної групи програми "Схеми". За словами журналіста програми Михайла Ткача, останній матеріал, який вони знімали за допомогою цього автомобіля, - "Королі доріг", про перших осіб держави, які порушують ПДР.
  • Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання на максимально швидке розслідування підпалу автомобіля програми "Схеми" і притягнення до відповідальності зловмисників.
  • Правоохоронці встановлюють обставини та винуватців підпалу автомобіля.