Як тільки іномарка загорілася, зловмисники втекли / фото поліція Одеської області

В Одесі правоохоронці затримали двох підозрюваних у підпалі автомобіля Mercedes відомого в місті адвоката Максима Болдіна.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, вчора в центрі міста зловмисники облили горючою речовиною і підпалили зазначену іномарку, припарковану в провулку Катаєва.

Читайте такожНевідомі кинули коктейль Молотова у приміщення прокуратури Каховки (фото)

Як тільки іномарка загорілася, зловмисники втекли.

Зазначається, що поліцейські оперативно затримали порушників. Дії чоловіків, які виявилися жителями Дніпропетровської області у віці 22 і 26 років, слідчі кваліфікували за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що молодший із затриманих вже є фігурантом аналогічного кримінального провадження: раніше йому заочно повідомляли про підозру у підпалі іномарки на території Суворовського району Одеси.

Сьогодні суд ухвалив рішення про арешт зловмисників - вони поміщені в СІЗО на два місяці з правом внесення застави.

Зараз поліцейські встановлюють мотиви скоєння злочину і перевіряють причетність чоловіків до аналогічних злочинів на території Одеської області та інших регіонів України.

Як повідомляв УНІАН, вчора вдень в центрі Одеси зловмисники підпалили автомобіль відомого адвоката Максима Болдіна. За наявною інформацією, офіційно автомобіль зареєстрований на його матір.

Довідка УНІАН. 44-річний Максим Болдін в 2002-му став помічником народного депутата України Едуарда Гурвіца і пробув в цій якості три роки. У 2005 році заснував і очолив громадську організацію «Фонд підтримки громадян Одеси», яка надавала соціальну і правову допомогу жителям міста.

У 2006 році почав займатися адвокатською діяльністю, через рік очолив юридичне управління Одеської міськради.

У 2011 році обіймав одну з ключових посад в Антимонопольному комітеті України, залишаючись при цьому консультантом Одеської облради.

З 2012 по 2015 рік Болдін був керуючим партнером адвокатської компанії «В & G», і одеського офісу юридичної фірми «Гвоздій та Оберкович», а в 2015 році обійняв цю ж посаду в юридичній фірмі inTrust (раніше - ЮФ «MBSM»).

Рік тому був одним із фаворитів серед претендентів на пост голови Одеської обласної адміністрації. Однак згодом на цю посаду був призначений Максим Куций.