Перевіряється причетність групи підприємців до постачання іншої неякісної продукції  / фото - УНІАН, Анатолій Степанов

У Києві підприємець підозрюється у привласненні та розкраданні бюджетних коштів, мова йде про майже 800 тисяч гривень. За результатами проведених слідчих дій встановлено, що він постачав військовим неякісні м'ясні консерви, знаючи про їх недоліки.

Прес-служба Київської міської прокуратури повідомляє, що кримінальна справа порушена за (ч. 5 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, що між фізичною особою-підприємцем та військовою частиною був укладений договір на закупівлю 10 тис. кг м’ясопродуктів (консерви м’ясні) для військовослужбовців.

Відео дня

Постачальник, певно знаючи, що технічні характеристики товару не відповідають ДСТУ та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів, передав військовій частині цей товар. Надалі посадові особи військової частини провели розрахунок з продавцем.

Відповідно до експертного висновку Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи поставлені м’ясні консерви не відповідають вимогам ДСТУ. Внаслідок цього державному бюджету завдано збитків у розмірі майже 800 тис. грн.

Читайте такожНа трасі Київ-Харків навантажена вантажівка "лягла догори ногами" та заблокувала дорогу (фото)У межах розслідування вказаного кримінального провадження також перевіряється причетність групи підприємців до постачання іншої неякісної продукції військовослужбовцям.

З метою збору та фіксації доказів вчинення кримінальних правопорушень, а також відбору зразків продукції, поставлених на виконання інших договорів, 26 серпня 2021 року на підставі ухвал суду на підприємствах проведено обшуки.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що у Києві "тверезий водій" таксі під наркотиками потрапив у ДТП на чужому авто.

Також Вас можуть зацікавити новини: