Проведено понад 13 санкціонованих обшуків / facebook.com/MVS.LVIV

Тернопільські правоохоронці викрили групу осіб, які впродовж 2018-2020 років здійснили ряд крадіжок ікон із церков у різних областях України.

Читайте такожУ Києві дві жінки винесли з ТЦ бокс з пожертвами для хворої дитини (відео)Про це інформує Офіс генпрокурора.

За даними слідства, останню крадіжку підозрювані вчинили 30 квітня 2020 року з храму, розташованого в с. Михайлівка Шаргородського району Вінницької області. Було викрадено три ікони 1860 року. Правоохоронці вже вилучили у зловмисників ці ікони.

Відео дня

Завдяки злагодженим діям понад 70 правоохоронців в Одесі, Києві та Хмельницькому проведено понад 13 санкціонованих обшуків. За їх результатами виявлено та вилучено велику кількість ікон, знаряддя вчинення злочинів, гроші, автомобілі тощо.

Наразі затримано організатора та двох виконавців злочинів. Їм повідомлено про підозри у крадіжках, поєднаних з проникненням у приміщення, вчинених у великих розмірах (ч. ч. 3, 4 ст. 185 Кримінального кодексу України). Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів та накладення арештів на майно.

Також перевіряються на причетність до вчинення цих злочинів інші особи.

Раніше УНІАН повідомляв, як у Запоріжжі затримали підлітків, які зірвали прапор України.