Дівчина знімала правопорушення на мобільний телефон / фото: поліція Запорізької області/соцмережі

У Запоріжжі за фактом наруги над державним прапором відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області

1 травня у соціальній мережі Інстаграм з’явилось відео, на якому в місті Запоріжжя двоє юнаків зірвали прапор України зі флагштоку. Поліцейські внесли інформацію про подію до Журналу єдиного обліку та розпочали перевірку.

Відео дня

Читайте такожНа Київщині неадекватний росіянин пошкодив прапор ОУН і вистрибнув з вікна в поліції (фото)

За допомогою громадськості учасників події було встановлено та затримано. Ними виявились мешканці Запоріжжя - двоє юнаків 2001 років народження та дівчина 2007 року народження.

Обох зловмисників доставили до відділення поліції. Неповнолітню разом із матір’ю також запрошено до відділення поліції.

Правоохоронці з'ясували, що подія відбулась 30 квітня на території Олександрівського району Запоріжжя. Двоє юнаків зірвали державний прапор зі флагштоку, а дівчина знімала правопорушення на мобільний телефон.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.338 (Наруга над державними символами) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

фото: поліція Запорізької області

Як повідомляв УНІАН, у місті Малин Житомирської області поліція розпочала перевірку за фактом зникнення з флагштоків в ніч з 15 на 16 лютого трьох прапорів, встановлених біля меморіалу Героям українсько-російської війни.