Вбивця провини не визнав / фото pxhere.com

Ізмаїльський міськрайонний суд (Одеська обл.) до довічного ув'язнення засудив чоловіка, який влаштував масову різанину на Різдво в 2019 році.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, 19 жовтня суд визнав чоловіка винним у масовому навмисному вбивстві і призначив покарання за сукупністю злочинів у вигляді довічного позбавлення волі.

Як відзначили в прес-службі, резонансне вбивство сталося 6 січня минулого року в приватному будинку в селі Очеретянка Ізмаїльського району після спільного розпивання компанією алкоголю.

Відео дня

«Від сокири і кухонного ножа загинули двоє чоловіків і жінка. Ще один приятель убивці, отримавши удар сокирою, вибіг на подвір'я і, щоб врятуватися, намагався сховатися в підвальному приміщенні. Однак через травму не встояв на ногах і скотився вниз по сходах. Отримані при падінні ушкодження виявились не сумісними з життям», - повідомили в прес-службі.

Під час засідання суду обвинувачений своєї провини не визнав.

Як повідомили в прес-службі суду, 31-річного чоловіка визнано винним за рядом статей Кримінального кодексу України, зокрема в умисному вбивстві, спробі вбивства, крадіжці і завданні легких тілесних ушкоджень.

Встановлено, що 6 січня 2019 року цей громадянин прийшов у гості до своїх знайомих, де вони разом розпивали алкоголь. У компанії була його колишня дружина, і чоловік почав вимагати, щоб вона пішла разом з ним додому. Жінка відмовилась, а між обвинуваченим, господарем будинку й іншими гостями почалася сварка, яка переросла в бійку. Чоловік вирішив вбити опонентів. Спершу він вдарив сокирою одного з чоловіків, який, намагаючись врятуватися, вибіг з будинку на подвір‘я і вирішив сховатися в погребі, але впав зі сходів.

«Однак, будучи травмованим (ударом сокири - УНІАН) не встояв на ногах і впав на кам'яні сходи, які ведуть до входу підвального приміщення, і скотився по них...», - розповіли в суді.

Після цього зловмисник декілька разів ударив сокирою іншого чоловіка, а відтак добив кухонним ножем. Потім зловмисник зарізав другого чоловіка (який до цього спав) і свою колишню дружину.

Нагадаємо, 7 січня 2019 року в житловому будинку в одному з сіл Ізмаїльського району Одеської області було виявлено вбитими чотири людини - господар будинку, а також ще двоє чоловіків і жінка. Того ж дня затримали підозрюваного у вбивстві.