Стаття, за якою відкрили справу, не є підслідністю поліції, пояснив адвокат Ткача  / radiosvoboda.org

Поліція відкрила ще одну справу про ймовірне стеження за журналістом програми розслідувань «Схеми» Михайла Ткача, який днями виявив у квартирі ознаки прослуховування.

Про це пише Радіо Свобода.

Зазначається, що провадження щодо незаконного обігу і використання прихованих записуючих пристроїв відкрили ще 8 серпня, проте журналіста про це повідомили тільки 13 серпня.

Відео дня

Читайте такожВибух на Позняках: стала відома остаточна доля зруйнованої багатоповерхівки

За словами адвоката Анатолія Попова, стаття за вказаними обставинами взагалі не є підслідністю поліції, а СБУ.

«Але наразі маємо ситуацію, за якої невідомо, чи може взагалі в цій справі щось бути розслідувано. Тому що вся активність мала б бути раніше виконана правоохоронними органами для того, щоб встановити та можливих злочинців, і знайти ймовірні речові докази, які можна було вилучити в результаті огляду, який був би проведений з застосуванням спеціальної техніки належним чином», – сказав він.

"Прослушка" у журналіста Михайла Ткача: що відомо

  • Ознаки прослуховування Михайло Ткач виявив у себе вдома зранку 8 серпня. Він зауважив, що його кілька разів попереджували протягом двох останніх тижнів, що його журналістська діяльність дратує деяких високопосадовців й по ньому «почали активно працювати».
  • Того ж дня викликані на місце події правоохоронці знайшли на горищі отвір, яким, імовірно, могли протягнути прослуховувальний засіб у квартиру Ткача. Поліцейські провели зовнішній огляд приміщення, піднялись на горище, взяли зразки з будівельних матеріалів, прийняли заяву та поїхали.
  • За словами колеги журналіста Наталі Седлецької, правоохоронці відмовилися забезпечити охорону горища, у яке можна легко потрапити й знищити докази. Натомість журналістам порадили звертатися у районне відділення поліції з приводу того, чи відкрили справу за заявою.