У Дніпрі з-під завалів рятують домашніх улюбленців / фото соцмережі

Співробітники ДСНС в Дніпрі рятують не тільки людей з-під завалів зруйнованого росіянами будинку, а й тварин. Домашні улюбленці важко йдуть на контакт, бо налякані та не розуміють, що сталося.

Для порятунку кота Кузі розгорнули цілу операцію. Господарів тварини врятували ще вчора, а ось пухнастого пустуна не змогли відразу знайти. Його виявили 15 січня на кондиціонері, розташованому на сьомому поверсі.

Рятувальники спробували дістатися до Кузі, але налякана тварина втекла. Трохи пізніше його все ж знайшли та передали господарям, які весь цей час знаходилися біля руїн дев'ятиповерхівки.

Варто відзначити, що Кузя не єдиний пухнастий мешканець будинку, якого змогли знайти при розборі завалів після атаки росіян на мирне місто.

Один з мешканців будинку на момент трагедії був на роботі, а сьогодні прийшов, щоб забрати кота, який залишився в квартирі. Він був сильно наляканий та забився під диван.

Ракетна атака на Дніпро - що відомо

14 січня Росія знову підтвердила свій статус країни-террріста. Окупанти всього випустили по містах України 38 ракет, але одна з них влучила у багатоповерхівку в Дніпрі. 

В результаті ракетного удару один з під'їздів будинку повністю знищений. На момент трагедії вдома могли перебувати до 200 осіб, серед яких 50 - діти. Зазначається, що росіяни вдарили по житловому будинку ракетою Х-22.

Станом на 07:25 неділі, 15 січня, співробітники ДСНС врятували з-під завалів 38 осіб, з них шестеро дітей. При цьому 21 людина загинула, серед них одна дитина. Крім того, поранення отримали 73 людини, в тому числі 14 дітей. 

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко розповів, що понад 40 поранених перебувають у лікарнях, з них четверо в реанімації - важкі, а доля ще понад 40 осіб невідома.

Вас також можуть зацікавити новини: