До лікарні доставили чотирьох постраждалих внаслідок удару / колаж УНІАН, фото t.me/ihor_terekhov

Внаслідок обстрілу Харкова постраждали десятеро людей, серед них – водій тролейбуса. Про це у Telegram повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

За його інформацією, окупанти завдали удару по місту близько 13:45. Сталося загорання на автозаправній станції та у багатоквартирному житловому будинку. Пошкоджено кафе та автомобілі.

"Десять постраждалих цивільних внаслідок обстрілу Харкова. З них — чотирьох людей госпіталізували. Один чоловік – у тяжкому стані. Іншим надана допомога на місці", - йдеться у дописі.

Відео дня

Також там зазначається, що у тяжкому стані – водій тролейбуса.

Мер Харкова Ігор Терехов додав, що під ударом був Шевченківський район міста. Ворог поцілив біля житлової забудови, де розташовані будинки, магазини, транспорт, дитячий майданчик.

Згодом Терехов розповів, що тролейбус, який зазнав пошкоджень внаслідок удару, був без пасажирів.

Окрім того, уламок пройшов через лобове скло трамваю. Жінка-водій у цей час вийшла з транспорту. У багатоповерхівці поряд майже повністю вилетіли вікна. 

За даними Харківської обласної прокуратури, російська армія вдарила по місту двома УМПБ Д30-СН. Удари були завдані з території Бєлгородської області. 

"У Шевченківському районі зафіксовано влучання біля входу у кафе. Пошкоджено автомобілі, житлові будинки, автомийку, магазини тощо. Наразі відомо про десятьох постраждалих, медики надають їм допомогу. Один з поранених — водій тролейбуса — перебуває у тяжкому стані. Під час вибуху він був біля епіцентру влучання. Потерпілому ампутовано дві ноги", - сказано у повідомленні.

У Холодногірському районі внаслідок ворожого авіаудару зруйновано цивільне підприємство.

За фактами обстрілів розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 КК України.

Ситуація на Харківщині – подробиці

Як відомо, 10 травня російські окупаційні війська пішли у новий наступ на півночі Харківської області. Вони взяли під контроль кілька сіл у прикордонні. Також росіяни перебувають на півночі Вовчанська та намагаються повністю захопити місто. Сили оборони сковують дії противника та завдають йому втрат. 

Разом з тим окупанти постійно тероризують Харків обстрілами

Вас також можуть зацікавити новини: