Смертельна аварія у Броварах / фото dbr.gov.ua

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали поліцейського, який у місті Бровари на Київщині на пішохідному переході збив двох жінок.

Читайте такожСмертельна ДТП у Києві: в поліції розповіли подробиці аварії (фото)Як повідомляє прес-служба ДБР, слідчі розслідують обставини смертельної ДТП за участю дільничного офіцера Деснянського управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві.

«Попередньо встановлено, що працівник поліції перебував у стані алкогольного сп'яніння. Від проходження медичного освідування на стан сп'яніння він відмовився», - йдеться у повідомленні

Вчора, 4 жовтня, слідчі ДБР затримали поліцейського в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження).

У ДБР також повідомили, що готується клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Смертельна ДТП: що відомо

  • 4 жовтня приблизно о 17:40 правоохоронець за кермом автомобілю «Volkswagen Passat» на нерегульованому пішохідному переході у місті Бровари збив двох жінок 1977 та 1998 року народження.
  • Від отриманих травм одна з потерпілих померла на місці події, іншу госпіталізовано до лікарні із важкими травмами.
  • Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що поліцейського вже звільнили.