Працівником ОГП був здійснений вхід до ЄРДР для перевірки інформації про закриття кримінального провадження за підозрою Злочевського / фото Цензор.НЕТ

Офіс генерального прокурора проводить службове розслідування щодо незаконного втручання в роботу Єдиного реєстру досудових розслідувань для перевірки інформації про закриття справи проти колишнього міністра екології, президента компанії Burisma Group Миколи Злочевського.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Офісу генпрокурора, розслідування почала генеральна інспекція Офісу генерального прокурора.

Читайте такожУ Burisma прокоментували причетність їхнього президента до підкупу Ситника і Холодницького

Відео дня

За попередніми даними, працівником Офісу генпрокурора був здійснений вхід до ЄРДР для перевірки інформації про закриття кримінального провадження за підозрою екс-міністра екології.

«Закрити це провадження через надання 6 мільйонів доларів США неправомірної вигоди керівникам антикорупційних органів намагалася група осіб. 12 червня 2020 року їх було затримано Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою під час спроби передачі хабара», - нагадали у прес-службі.

Зазначається, що наразі встановлюється коло причетних до втручання в ЄРДР осіб.

«У разі підтвердження інформації, вирішуватиметься питання щодо їх відсторонення від займаних посад та притягнення до відповідальності», - підкреслили в Офісі генпрокурора.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня у САП поінформували про затримання високопосадовця управління ДФС у м. Києві та інших осіб, які за 6 млн дол. намагалися підкупити керівництво НАБУ та керівника САП за закриття кримінальної справи.

Сьогодні, 13 червня, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що керівників правоохоронних органів намагалися підкупити за закриття справи проти колишнього міністра екології, бізнесмена Злочевського. Справа стосується причетності до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку, який видавався на підконтрольний бізнесмену Сергію Курченку банк, і до легалізації цих коштів.

За словами Ситника, було затримано трьох осіб, серед яких перший заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Києві Микола Ільяшенко. Друга затримана особа, за попередніми даними, мала стосунок до компанії Burisma та є довіреною особою Злочевського, третя особа - колишній працівник ДФС, який також є довіреною особою Злочевського.

Разом з тим керівник САП Назар Холодницький заявив, що вчора з флешки однієї з працівниць Офісу генпрокурора здійснювався онлайн моніторинг ЄРДР з приводу наявності там даних про закриття провадження проти Злочевського.

Своєю чергою у компанії Burisma Group заявили, що ані її президент, ані співробітники не мають жодного стосунку до надання хабара керівництву антикорупційних органів за закриття провадження, в якому фігурує Злочевський.