В результаті перестрілки постраждали декілька осіб / фото МВС

Що сталося в Броварах?

Сьогодні вранці, 29 травня, в місті Бровари Київської області сталася стрілянина за участю близько сотні людей, які займаються пасажирськими перевезеннями.

Читайте такожПоліція розшукує 5 автівок, на яких зникли учасниками стрілянини у Броварах

"Попередньо інцидент стався між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями. Близько 100 осіб брали участь в цій стрільби", – заявила речник поліції Київської області Віталія Грохольська.

За даними Офісу генпрокурора, правоохоронці затримали 11 учасників перестрілки. Їх доставили в Броварський відділ поліції.

Як повідомляє поліція, затриманими виявилися "гості", які прибули з інших регіонів України.

На місці інциденту правоохоронці вилучили арсенал холодної та вогнепальної зброї.

В результаті стрілянини у Броварах три людини отримали поранення з травматичної зброї. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. У МВС зазначили, що в результаті ранкових подій у Броварах двоє людей постраждали. З вогнепальними пораненнями їх доставили в лікарню, а в області введено план-перехоплення.

Причини стрілянини

За даними ЗМІ, між кількома перевізниками в Броварах вже давно йде війна. Напередодні представники одного з них "наполегливо просили" громадян для проїзду з Броварів до Києва сідати саме в їх маршрутки, а не сідати авто, які їдуть попутно.

У соцмережах місцеві жителі скаржаться, що конфлікт перевізників у місті триває давно, і "тітушки" неодноразово залякували місцевих водіїв, забороняючи їм брати пасажирів.

За версією Геращенка, кримінальні розбірки стали результатом не прозорого розподілу маршрутів між підприємницькими структурами з боку чиновників, які відповідають за цей напрямок в Київській області.

"Зв'язався з керівництвом поліції Київської області з приводу стрілянини у Броварах. Дві групи "маршрутників" ділили між собою приміські маршрути після судового скасування низки тендерів на їх розподіл, які були проведені ще у 2015 році. Одне угруповання підтягло місцевих "тітушок", друге завезло бойовиків з Вінниці за допомогою охоронної фірми", - повідомив нардеп від фракції "Слуга народу" Олександр Дубинський.

Мер Броварів Ігор Сапожко назвав причиною стрілянини в місті розподіл міжміських маршрутів. "Нещодавно, за рішенням конкурсної комісії облдержадміністрації, у Бровари на існуючий маршрут зайшла нова компанія. Це стосується саме міжміських маршрутів", - повідомив Сапожко. "Ми неодноразово зверталися до керівника області та начальника управління інфраструктури з офіційними листами та зверненнями щодо затвердження нового експрес-маршруту з Торгмашу до метро Лісова через Окружну дорогу. Всі звернення були проігноровані. Натомість обласна адміністрація створила і затвердила інший маршрут, який повністю дублює чинний. Тому вважаю, що через відсутність діалогу між місцевими органами влади та обласною адміністрацією ситуація загострювалася кожен день", - переконаний він.

Стрілянина у Броварах: відео