Сьогодні вранці у Броварах відбулася перестрілка \ Нацполиция

Міський голова Броварів Ігор Сапожко назвав причиною стрілянини у місті розподіл міжміських маршрутів.

Читайте такожОпубліковано відео з місця стрілянини в Броварах

Про це він написав у Facebook. «Сьогодні близько 7-ї години ранку на вулиці Олімпійська сталася перестрілка. За попередньою версією поліції, стався конфлікт між перевізниками. Нещодавно, за рішенням конкурсної комісії облдержадміністрації, у Бровари на існуючий маршрут зайшла нова компанія. Це стосується саме міжміських маршрутів. Зараз з’ясовують всі обставини справи. За фактом стрілянини відкрито кримінальне провадження», - зазначив він.

Відео дня

За словами мера, станом на 9:00 поліція затримала 11 осіб, двох постраждалих доставлено в лікарню з вогнепальними пораненнями.

Сапожко зауважив, що всі міжміські маршрути затверджує Київська обласна державна адміністрація. «Ми неодноразово звертались до керівника області та начальника управління інфраструктури КОДА з офіційними листами та зверненнями щодо затвердження нового експрес-маршруту з Торгмашу до метро Лісова через Окружну дорогу. Всі звернення були проігноровані. Замість цього, обласна адміністрація створила та затвердила інший маршрут, який повністю дублює вже діючий. Тому, вважаю, що через відсутність діалогу між місцевими органами влади та обласною адміністрацією ситуація загострювалась кожного дня», - переконаний він.

Мер Броварів звернувся до усіх жителів району Торгмаш: «Якщо ви стали свідком події або володієте будь-якою інформацією, прошу звертайтеся до Броварського відділку поліції, для більш оперативного реагування та затримання всіх причетних осіб».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 травня, вранці в Броварах стався конфлікт зі стріляниною між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, і нелегальними перевізниками.

Поліція затримала 10 учасників конфлікту, масові затримання тривають.

За фактом конфлікту розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу .