Перші секунди після пострілу: з'явився новий фрагмент з бодікамери патрульної в Дніпрі / фото ua.depositphotos.com

У Кіровському райсуді Дніпра, де сьогодні обирають запобіжний захід патрульному поліцейському Євгену Звонкову, який смертельно поранив людину після затримання авто 29 серпня, продемонстрували новий запис з нагрудної відеокамери його напарниці. 

На цих кадрах можна побачити перші секунди після того, як Звонков здійснив постріли у бік 38-річного Джумбері Сілогави, який вчинив напад на патрульну.

Бодікамера патрульної зафільмувала, як її напарник здійснює кілька пострілів у бік Сілогави та наказує 22-річній Тетяні Патинці, що перебувала в його авто, лягти на підлогу. Чути крики Патинки. 

Також камера зафіксувала, як поліцейська стікає кров’ю після нападу, і те, як інші правоохоронці перевіряють стан Сілогави після пострілу. 

Справа щодо смерті Джумбері Сілогави після пострілу патрульного

29 серпня в Дніпрі патрульні зупинили авто Jaguar, в якому перебували 38-річний Джумбері Сілогава, 22-річна Тетяна Патинка та двоє дітей Сілогави. 

Між Сілогавою, Патинкою та патрульними (чоловік та жінка) сталася суперечка, під час якої Сілогава, як показали численні відео з місця, застосував силу проти співробітників поліції.

У відповідь на агресивну поведінку чоловіка патрульний застосував зброю. Інцидент зафільмували на відео діти загиблого чоловіка. 

Подія розпалила широку дискусію щодо правомірності застосування вогнепальної зброї патрульними. 

Наразі обидва співробітники поліції відсторонені та перебувають в лікарні. Державне бюро розслідування встановлює деталі щодо загибелі Сілогави. Також йде розслідування фактів нападу на патрульних. 

Вас також можуть зацікавити новини: