Слідчого поліції затримали у грудні минулого року під час одержання 75 тис. грн хабара / фото УНІАН

У Харкові судитимуть колишнього поліцейського, який вимагав у громадянина 6 тис. дол. за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Встановлено, що будучи працівником поліції, він вимагав у громадянина 6 тис. дол. За ці гроші правоохоронець обіцяв не притягувати людину до кримінальної відповідальності та закрити кримінальне провадження.

Відео дня

Зазначається, що 1 грудня 2019 року на одній із вулиць міста Харкова слідчого поліції затримали під час отримання від громадянина частини неправомірної вигоди у розмірі 75 тис. грн.

Читайте такожУ Харкові судитимуть підполковника поліції, який після одержання хабаря намагався втекти від копів

Вказане кримінальне провадження розслідувало територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід здійснювало УСБУ в Харківській області.

Наразі справу стосовно поліцейського (ч. 3 ст. 368 КК України «Одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням») скеровано до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.